ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου  από τις αρμόδιες αρχές

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχές

Με αφορμή μιας ακόμα περίπτωσης δείγματος κοτόπουλου θετικού σε σαλμονέλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για τα επόμενα: O χαρακτηρισμό του εν λόγω τροφίμου ως μη ασφαλούς δεν είναι ακριβές και ενδέχεται να προκαλεί παρανόηση, δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη: α) οι κανονικές συνθήκες χρήσης του τροφίμου από τους καταναλωτές, β) οι πληροφορίες που [...]

Χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση !!!

Χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση !!!

21 Απριλίου, 2022 | |
Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων – ΗΜΑ

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων – ΗΜΑ

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, είναι διαθέσιμη προς συμπλήρωση η φόρμα ειδικής καταχώρισης παραγωγής αποβλήτων τροφίμων και πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων, στην κατηγορία «Παραγωγή Αποβλήτων» του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, για τα έτη 2020 και 2021. Η συμπλήρωση της φόρμας αφορά στις εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στην πτηνοκτηνοτροφία, την υδατοκαλλιέργεια και την επεξεργασία – μεταποίηση τροφίμων και ποτών, με […]

18 Απριλίου, 2022 | |
Έκτακτα & προσωρινά μέτρα ενόψει της κρίσης στην Ουκρανία και τη Ρωσία σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων

Έκτακτα & προσωρινά μέτρα ενόψει της κρίσης στην Ουκρανία και τη Ρωσία σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων

Με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα έκτακτα και προσωρινά μέτρα ενόψει της κρίσης στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κρίση στις δύο χώρες έχει επηρεάσει την προμήθεια ορισμένων α’ υλών, όπως είναι το σιτάρι, οι ελαιούχοι σπόροι, το ηλιέλαιο. Τα τρόφιμα […]

10 Απριλίου, 2022 | |
Nikas: Έβαλε το αλλαντικό σε βιομηχανική κλίμακα – Πρωτιές εδώ και 55 χρόνια

Nikas: Έβαλε το αλλαντικό σε βιομηχανική κλίμακα – Πρωτιές εδώ και 55 χρόνια

"Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ" Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που η Nikas μπήκε στη βιομηχανία αλλαντικών με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διανομή αλλαντικών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από τότε πολλές πρωτιές στην εγχώρια και όχι μόνο αγορά. Το 1972 μόλις έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της είναι η πρώτη [...]

ΚΑΣΙΔΗΣ: Ξεκίνησε το 1985 από ένα κρεοπωλείο στο Ζαρκο

ΚΑΣΙΔΗΣ: Ξεκίνησε το 1985 από ένα κρεοπωλείο στο Ζαρκο

Να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων του εξωτερικού σχεδιάζει για το 2022 η Kasidis. Συγκεκριμένα, η εταιρεία από τον Τύρναβο, που εξάγει σε πάνω από 15 χώρες, πρόσφατα μπήκε και στην αγορά της Βρετανίας, ενώ στα πλάνα της είναι να αναπτυχθεί και στην Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, εστιάζει στην εδραίωση της παρουσίας της και στην ενίσχυση του [...]

Χρυσή διάκριση για τον ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» στα Circular Economy Awards 2022

Χρυσή διάκριση για τον ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» στα Circular Economy Awards 2022

O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» απέσπασε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Πρότυπο Μοντέλο Εφαρμογής Κυκλικής Οικονομίας στα φετινά Circular Awards 2022, το θεσμό που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές για την Κυκλική Οικονομία. Το βραβείο παρέλαβε η Ελευθερία Μασούρα, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας του ΑΠΣΙ «Η ΠΙΝΔΟΣ» η οποία δήλωσε: «η διάκριση αυτή που λαμβάνει ο ΑΠΣΙ «Η ΠΙΝΔΟΣ», [...]

ΕΛΒΙΔΑ Τρόφιμα Α.Ε.: Χρυσό μετάλλιο για τα αργεντίνικα κρέατα της Devesa

ΕΛΒΙΔΑ Τρόφιμα Α.Ε.: Χρυσό μετάλλιο για τα αργεντίνικα κρέατα της Devesa

Τα φημισμένα κρέατα Αργεντινής -υψηλής διατροφικής αξίας- της Devesa, βραβεύτηκαν για 2η συνεχόμενη φορά µε το χρυσό μετάλλιο ποιότητας στο «World Steak Challenge 2021», στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Αγγελική Οικονόμου: “Οφείλουμε να βρούμε φόρμουλες για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο εξωτερικό”

Αγγελική Οικονόμου: “Οφείλουμε να βρούμε φόρμουλες για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο εξωτερικό”

Αισιόδοξη για την πορεία της τρέχουσας χρονιάς είναι η Αγγελική Οικονόμου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΙΚΑΣ ΑΕ., μιλώντας στην δημοσιογραφική ομάδα του sevek.gr, τονίζοντας ότι ο κλάδος χρειάζεται την στήριξη της πολιτείας, για να ενισχύσει το αποτύπωμά του στις ξένες αγορές και όχι μόνο. “Ο κλάδος υπέστη τα ίδια […]

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από […]

Η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος

Η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος

«Με κλειστή την εστίαση στην Ελλάδα, ο κλάδος στράφηκε προς το εξωτερικό» εξηγεί ο Στέλιος Σκαρίμπας, γενικός διευθυντής της Elvida Τρόφιμα και α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ σε συνέντευξή του στο MeatNews.

Τι συμβαίνει με τις τιμές στο κρέας και τα προϊόντα του

Τι συμβαίνει με τις τιμές στο κρέας και τα προϊόντα του

«Σήμερα που μιλάμε, είμαστε σε ένα peak τιμών. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει ανοδικά ή θα παραμείνει εκεί, όμως είμαστε ψηλά» λέει χαρακτηριστικά στο meatnews.gr ο Στέλιος Σκαρίμπας, γενικός διευθυντής της Elvida Τρόφιμα Α.Ε. και Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ…..

Η Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ Αγγελική Οικονόμου στο MeatNews : «Η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελεί διαρκή προτεραιότητα»

Η Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ Αγγελική Οικονόμου στο MeatNews : «Η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελεί διαρκή προτεραιότητα»

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος επεξεργασίας κρέατος στο φόντο της πανδημικής κρίσης, στην συμβολή του στην αειφορία και σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων αλλά και στην ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν και να δοθεί η δυνατότητα εξαγωγών σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, αναφέρεται μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ κα Αγγελική Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον MeatNews και στον Χρήστο Πραμαντιώτη.

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου  από τις αρμόδιες αρχές

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχές

Με αφορμή μιας ακόμα περίπτωσης δείγματος κοτόπουλου θετικού σε σαλμονέλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για τα επόμενα: O χαρακτηρισμό του εν λόγω τροφίμου ως μη ασφαλούς δεν είναι ακριβές και ενδέχεται να προκαλεί παρανόηση, δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη: α) οι κανονικές συνθήκες χρήσης του τροφίμου από τους καταναλωτές, β) οι πληροφορίες που [...]

Προβληματίζεται & αντιδρά ο ΣΕΒΕΚ στο εργασιακό νομοσχέδιο

Προβληματίζεται & αντιδρά ο ΣΕΒΕΚ στο εργασιακό νομοσχέδιο

Αγγ. Οικονόμου, πρόεδρος ΣΕΒΕΚ: "Είναι σημαντικό να απαλειφθούν από το σχέδιο νόμου για την Προστασία της εργασίας, όσα από τα σημεία λειτουργούν αποτρεπτικά στην αναπτυξιακή πορεία και στην οικονομία της χώρας μας" Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος - ΣΕΒΕΚ, ο οποίος  εκπροσωπεί σε πανελλαδικό επίπεδο τις επιχειρήσεις παρασκευής, μεταποίησης και επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων με βάση το [...]

Νέα ηγεσία στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες της 10ης Μαρτίου 2021

Νέα ηγεσία στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες της 10ης Μαρτίου 2021

Νέα Πρόεδρος εξελέγη η κα. Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με μεγάλη εμπειρία σε ανώτατες Στελεχιακές Θέσεις, σε μεγάλες Εταιρείες (ΔΕΛΤΑ Α.Ε., VIVARTIA Α.Ε., CHIPITA A.E.), κυρίως στους τομείς Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών, καθώς και του HR.

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από […]

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος του ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ, στα πλαίσια της έκθεσης FOODTECH (12-15/11/21, Metropolitan Expo), οργανώνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00 – 13.30, ημερίδα με θέμα : «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος». ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 Θεματική ενότητα: Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην […]

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

16 Μαρτίου, 2021 | |
«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

1/3/2021 17.00 Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ) και την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ) –Κλάδος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων-, με στόχο να ενημερώσουν κατά το δυνατόν καλύτερα τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του τομέα κρέατος,  διοργανώνουν ΑΝΟΙΧΤΟ WEBCAST με θέμα: «Επισήμανση [...]

24 Φεβρουαρίου, 2021 | |
Επαρκείς διευκρινήσεις & εξηγήσεις για την ψηφιακή πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr  στο Webinar του ΙΠΚ/ ΣΕΤΕ-ΣΕΒΕΚ

Επαρκείς διευκρινήσεις & εξηγήσεις για την ψηφιακή πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr στο Webinar του ΙΠΚ/ ΣΕΤΕ-ΣΕΒΕΚ

Μέσα από μία ιδιαίτερα πλήρη και αναλυτική εισήγηση, τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κες Μαίρη Γιαννιού (Προϊσταμένη του Τμήματος Εισαγωγών, Εξαγωγών και Ενδοενωσιακού Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Τροφίμων του ΥπΑΑΤ) και Ανθούλα Λάγιου (Κτηνίατρος MSc του Τμήματος Σφαγείων, Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ) συνεπικουρούμενες από τις κες Παπαδάκη, Κατσιχόλη, […]

9 Φεβρουαρίου, 2021 | |
ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – WEBINAR “Παρουσίαση πλατφόρμας easyagroexpo.gov.gr”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – WEBINAR “Παρουσίαση πλατφόρμας easyagroexpo.gov.gr”

Δευτέρα 8/2/2021

“ΝΙΤΡΙΚΑ-ΝΙΤΡΩΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ”

“ΝΙΤΡΙΚΑ-ΝΙΤΡΩΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ”

8/12/2020

Με διευρυμένη και καίρια θεματολογία, η ημερίδα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»

Με διευρυμένη και καίρια θεματολογία, η ημερίδα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»

Με διευρυμένη και καίρια θεματολογία, η οποία αναπτύχθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, η ημερίδα με θέμα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης», την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ.