ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τιμητικό βραβείο στον ΣΕΒΕΚ για την προώθηση των παρασκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας στα MEAT AWARDS 2022

Τιμητικό βραβείο στον ΣΕΒΕΚ για την προώθηση των παρασκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας στα MEAT AWARDS 2022

Τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στην προώθηση των Παρασκευασμάτων και Προϊόντων με βάση το κρέας απονεμήθηκε στον ΣΕΒΕΚ στο πλαίσιο των βραβείων Meat Awards 2022.

24 Νοεμβρίου, 2022 | |
Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | αίθουσα ΒΕΑ

7Η MDF EXPO : Ένα 3μερο Εκθεσιακών & Συνεδριακών Εκδηλώσεων για τους επαγγελματίες τροφίμων | 12-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 | METROPOLITAN EXPO

7Η MDF EXPO : Ένα 3μερο Εκθεσιακών & Συνεδριακών Εκδηλώσεων για τους επαγγελματίες τροφίμων | 12-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 | METROPOLITAN EXPO

Σας περιμένουμε στο περίπτερο Ε17Β – Hall2

11 Νοεμβρίου, 2022 | |
Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Το ΙΠΚ συνδετικός κρίκος πανεπιστημίου, δημόσιας διοίκησης και βιομηχανίας

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του 7ου Συνεδρίου Κρέατος και Προϊόντων του

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του 7ου Συνεδρίου Κρέατος και Προϊόντων του

Ξεκίνησε και επίσημα η διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia.

Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Πιστοποίηση της νέας Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κοτόπουλου της ΠΙΝΔΟΣ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS

Πιστοποίηση της νέας Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κοτόπουλου της ΠΙΝΔΟΣ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS

Μια ακόμα πιστοποίηση για την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων του έλαβε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωάννινων ΠΙΝΔΟΣ, για τη νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2021. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS (International Featured Standard) Food 7, σχετικό με την ασφάλεια και την ποιότητα επεξεργασμένων […]

ELVIDA FOODS : Δημιουργεί νέα πρότυπα και αξία στην κατηγορία του κρέατος

ELVIDA FOODS : Δημιουργεί νέα πρότυπα και αξία στην κατηγορία του κρέατος

Με ιστορία 20 χρόνων η Elvida Foods είναι η ελληνική εταιρεία, που έθεσε τις βάσεις για τη βιομηχανική παραγωγή γύρου σε εθνικό επίπεδο.
Ταυτόχρονα πρωταγωνίστησε στην εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας του προϊόντος ώστε να εξελιχθεί σημαντικά τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά.

Η ΠΙΝΔΟΣ εκσυχρονίζει το δίκτυο διανομής της με 2 σημαντικά έργα

Η ΠΙΝΔΟΣ εκσυχρονίζει το δίκτυο διανομής της με 2 σημαντικά έργα

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός στην Ελλάδα και ηγέτης της Ελληνικής Πτηνοτροφίας, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής της, ολοκλήρωσε δύο σημαντικά έργα σε συνεργασία με τις εταιρείες SKYTRACK και ALGOSYSTEMS αντίστοιχα. Με τη SKYTRACK, ως πάροχο τηλεματικής υπηρεσίας, εξασφάλισε μια αξιόπιστη λύση Διαχείρισης του Στόλου των οχημάτων της, […]

Διάκριση για 2η συνεχή χρονιά για τον Χοιρινό Γύρο της “ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ”

Διάκριση για 2η συνεχή χρονιά για τον Χοιρινό Γύρο της “ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ”

Ο Φρέσκος Γύρος της “Φάρμα Μητσόπουλος” από ελληνικό χοιρινό, απέσπασε Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών, στο διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Award 2022.

Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Το ΙΠΚ συνδετικός κρίκος πανεπιστημίου, δημόσιας διοίκησης και βιομηχανίας

Η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος

Η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος

«Με κλειστή την εστίαση στην Ελλάδα, ο κλάδος στράφηκε προς το εξωτερικό» εξηγεί ο Στέλιος Σκαρίμπας, γενικός διευθυντής της Elvida Τρόφιμα και α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ σε συνέντευξή του στο MeatNews.

Τι συμβαίνει με τις τιμές στο κρέας και τα προϊόντα του

Τι συμβαίνει με τις τιμές στο κρέας και τα προϊόντα του

«Σήμερα που μιλάμε, είμαστε σε ένα peak τιμών. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει ανοδικά ή θα παραμείνει εκεί, όμως είμαστε ψηλά» λέει χαρακτηριστικά στο meatnews.gr ο Στέλιος Σκαρίμπας, γενικός διευθυντής της Elvida Τρόφιμα Α.Ε. και Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ…..

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | αίθουσα ΒΕΑ

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχές

Χειρισμός περιστατικών θετικών σε σαλμονέλα παρασκευασμάτων κοτόπουλου από τις αρμόδιες αρχές

Με αφορμή μιας ακόμα περίπτωσης δείγματος κοτόπουλου θετικού σε σαλμονέλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για τα επόμενα:

O χαρακτηρισμό του εν λόγω τροφίμου ως μη ασφαλούς δεν είναι ακριβές και ενδέχεται να προκαλεί παρανόηση

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)

Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | αίθουσα ΒΕΑ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του 7ου Συνεδρίου Κρέατος και Προϊόντων του

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του 7ου Συνεδρίου Κρέατος και Προϊόντων του

Ξεκίνησε και επίσημα η διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia.

Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από […]

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος του ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ, στα πλαίσια της έκθεσης FOODTECH (12-15/11/21, Metropolitan Expo), οργανώνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00 – 13.30, ημερίδα με θέμα : «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος». ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 Θεματική ενότητα: Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην […]

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» MEAT DAY, Τετάρτη 12/5/2021

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» MEAT DAY, Τετάρτη 12/5/2021

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» ήταν το θέμα της εισήγησης που ανέπτυξε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ –  κα Αγγελική Οικονόμου στο διαδικτυακό event «MEAT DAY» 2021 με θέμα: «Η Υπεραξία στο Κρέας – Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της», […]

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

16 Μαρτίου, 2021 | |
«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

1/3/2021 17.00 Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ) και την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ) –Κλάδος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων-, με στόχο να ενημερώσουν κατά το δυνατόν καλύτερα τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του τομέα κρέατος,  διοργανώνουν ΑΝΟΙΧΤΟ WEBCAST με θέμα: «Επισήμανση [...]