ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WORKSHOP ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ “Ας μιλήσουμε για το κρέας: υγεία, διατροφική αξία και βιωσιμότητα”
Ερωτήματα σχετικά με τα θέματα υγείας, διατροφής και βιωσιμότητας, πρόκειται να απαντηθούν κατά τη διάρκεια διεπιστημονικού workshop που διοργανώνει το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, και η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΕΚ, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 4.00 μ.μ. στην Αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, Αθήνα, με θέμα “Ας μιλήσουμε για το […]

Συνάντηση ΥπΑΑΤ με ΕΔΟΤΟΚΚ και ΠΕΚ
Συναντήσεις με την Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος και της Κτηνοτροφίας) και με την Π.Ε.Κ. (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων), είχε στις 2 και 3 Αυγούστου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ο […]

Απολογισμός 2022 της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας
Στην σύνταξη της 3ης Έκθεσης – Απολογισμό της για το έτος 2022, προχώρησε η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» καταγράφοντας ενέργειες, προγράμματα και δράσεις που υλοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία Μέλη της Συμμαχίας κατά το 2022


Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ
Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, διαδεχόμενος την κα Αγγελική Οικονόμου η οποία αποχώρησε από τον τομέα κρέατος.

Συμμετοχή Επιχειρήσεων – Μελών ΣΕΒΕΚ στην FoodExpo 2023
Έντονη είναι για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή των επιχειρήσεων – Μελών του ΣΕΒΕΚ στην διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών Food Expo Greece, η οποία θα πραγματοποιηθεί 18-20 Μαρτίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι επιχειρήσεις – Μέλη : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ / ΜΕΛΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΒΕΕ 2 […]

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ στο 7ο Συνέδριο Κρέατος
Ο ΣΕΒΕΚ και το ΙΠΚ συμμετέχουν στο 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς») στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 υπό την διοργάνωση του εξειδικευμένου περιοδικού Meat News.

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)
Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Τι συμβαίνει με τις τιμές στο κρέας και τα προϊόντα του
«Σήμερα που μιλάμε, είμαστε σε ένα peak τιμών. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει ανοδικά ή θα παραμείνει εκεί, όμως είμαστε ψηλά» λέει χαρακτηριστικά στο meatnews.gr ο Στέλιος Σκαρίμπας, γενικός διευθυντής της Elvida Τρόφιμα Α.Ε. και Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ…..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ
Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, διαδεχόμενος την κα Αγγελική Οικονόμου η οποία αποχώρησε από τον τομέα κρέατος.

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)
Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

WORKSHOP ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ “Ας μιλήσουμε για το κρέας: υγεία, διατροφική αξία και βιωσιμότητα”
Ερωτήματα σχετικά με τα θέματα υγείας, διατροφής και βιωσιμότητας, πρόκειται να απαντηθούν κατά τη διάρκεια διεπιστημονικού workshop που διοργανώνει το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, και η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΕΚ, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 4.00 μ.μ. στην Αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, Αθήνα, με θέμα “Ας μιλήσουμε για το […]

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ στο 7ο Συνέδριο Κρέατος
Ο ΣΕΒΕΚ και το ΙΠΚ συμμετέχουν στο 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς») στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 υπό την διοργάνωση του εξειδικευμένου περιοδικού Meat News.

ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΖΥΠ) – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΗΜΑΤ)
Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.


Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από […]

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»
Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος του ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ, στα πλαίσια της έκθεσης FOODTECH (12-15/11/21, Metropolitan Expo), οργανώνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00 – 13.30, ημερίδα με θέμα : «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος». ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 Θεματική ενότητα: Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην […]

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» MEAT DAY, Τετάρτη 12/5/2021
«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» ήταν το θέμα της εισήγησης που ανέπτυξε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ – κα Αγγελική Οικονόμου στο διαδικτυακό event «MEAT DAY» 2021 με θέμα: «Η Υπεραξία στο Κρέας – Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της», […]