ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Υγείας: Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία

Υπουργείο Υγείας: Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία

Την Τρίτη 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής που συστάθηκε με την Α1β/ΓΠ οικ 17166/21-3-2024 Απόφαση Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Νέο πλαίσιο για την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις – ΚΥΑ από ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νέο πλαίσιο για την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις – ΚΥΑ από ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σε ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την προστασία του ελληνικού κρέατος προχωρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πρόθεσή του για προστασία παραγωγών και καταναλωτών από ελληνοποιήσεις. Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ τροποποιείται η με αρ. 1384/41923/2018 (Β΄1127) Κ.Υ.Α. σχετικά με την ιχνηλασιμότητα, την επισήμανση κρέατος και τη […]

5 Απριλίου, 2024 | |
Κοινή Εκδήλωση 8 Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην AGROTIKA 2024

Κοινή Εκδήλωση 8 Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην AGROTIKA 2024

Κοινή εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν οι 8 αναγνωρισμένες Εθνικές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής, το Σάββατο 3.2.2024 και ώρα 13:00, στο πλαίσιο της έκθεσης AGROTICA 2024.[…]

Προτάσεις Αυγενάκη για ενίσχυση των Διεπαγγελματικών

Προτάσεις Αυγενάκη για ενίσχυση των Διεπαγγελματικών

Το νέο πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικών Οργανώσεων αλλά και την πρόταση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με εκπροσώπους των οκτώ υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων από τη φυτική και ζωική παραγωγή, σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΑΑΤ με τη συμμετοχή των ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και Κώστα Μπαγινέτα.[…]

Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ στον τομέα και του Βόειου κρέατος

Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ στον τομέα και του Βόειου κρέατος

Αναγνώριση εκπροσώπησης και στον τομέα του βόειου κρέατος έλαβε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής :   «Σύμφωνα με τα επίσημα αναγνωρισμένα στοιχεία η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 16,96% της παραγωγής (μ.ο. […]

25 Ιανουαρίου, 2024 | |
Χρόνια πολλά. Καλές γιορτές !!!

Χρόνια πολλά. Καλές γιορτές !!!

21 Δεκεμβρίου, 2023 | |
Σε διαβούλευση από το Υπ. Ανάπτυξης οι κανόνες για την λειτουργία της αγοράς (ΔΙΕΠΠΥ)

Σε διαβούλευση από το Υπ. Ανάπτυξης οι κανόνες για την λειτουργία της αγοράς (ΔΙΕΠΠΥ)

Το Υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Εμπορίου) θέτει προς διαβούλευση τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’173/2013) που αφορούν σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, καθώς και την κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), ΦΕΚ Β΄2983/2017. Σχόλια και […]

Ανατρεπτική έρευνα για το κόκκινο κρέας : Τι βρήκαν για την φλεγμονή

Ανατρεπτική έρευνα για το κόκκινο κρέας : Τι βρήκαν για την φλεγμονή

Η φλεγμονή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιαγγειακή νόσος. Ο αντίκτυπος της διατροφής στη φλεγμονή είναι ένας τομέας αυξανόμενου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι συστάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος συχνά βασίζονται, εν μέρει, σε παλιές μελέτες που υποδηλώνουν ότι το κόκκινο κρέας επηρεάζει αρνητικά τη φλεγμονή. Ωστόσο πιο πρόσφατες μελέτες […]

9 Νοεμβρίου, 2023 | |
Αυγενάκης: Ισχυρός ΕΦΕΤ για ενίσχυση της ασφάλειας στα τρόφιμα

Αυγενάκης: Ισχυρός ΕΦΕΤ για ενίσχυση της ασφάλειας στα τρόφιμα

Την ανάγκη να υπάρχει ένας και ισχυρός φορέας ελέγχου τροφίμων και όχι πολλές κατακερματισμένες υπηρεσίες σε διάφορα υπουργεία όπου μάλιστα η μια επικαλύπτει την άλλη σε αρμοδιότητες, επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ομιλία του στο Συνέδριο του ΕΦΕΤ  με θέμα «Η ασφάλεια των τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος Ενιαίας Υγείας». «Το συγκεκριμένο ζήτημα […]

8 Νοεμβρίου, 2023 | |
Σύσκεψη Αυγενάκη με εκπροσώπους Διεπαγγελματικών με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους και τη συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ

Σύσκεψη Αυγενάκη με εκπροσώπους Διεπαγγελματικών με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους και τη συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ

Η πρώτη κοινή συνεδρίαση εκπροσώπων από τις οκτώ Διεπαγγελματικές Οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα μας, υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τη συμμετοχή των Υφυπουργών, Διονύση Σταμενίτη και Σταύρου Κελέτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/10/2023) στο ΥΠΑΑΤ. Στόχος η ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών για την […]

Στ. Σκαρίμπας «Θησαυρός» τα Ελληνικά παρασκευάσματα και προϊόντα κρέατος

Στ. Σκαρίμπας «Θησαυρός» τα Ελληνικά παρασκευάσματα και προϊόντα κρέατος

Στις βασικές προτεραιότητες που θέτει ο ΣΕΒΕΚ, αλλά και τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη βιομηχανία του κρέατος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Meat Place (τεύχος 130) o Πρόεδρος κ. Στέλιος Σκαρίμπας.[…]

Στέλιος Σκαρίμπας «Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»

Στέλιος Σκαρίμπας «Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»

Στο μέλλον της μεταποίησης, στο ρόλο του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος, στις προτεραιότητες του ΣΕΒΕΚ και στο κατά πόσο επηρεάζουν οι διεθνείς εξελίξεις τον κλάδο κρέατος, αναφέρεται ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ κ. Στέλιος Σκαρίμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κλαδικό περιοδικό MeatNews. Διαβάστε τη συνέντευξη.

Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Συνέντευξη Προέδρου ΙΠΚ, κας Β. Γκίζα | MeatNews | Οκτώβριος 2022

Το ΙΠΚ συνδετικός κρίκος πανεπιστημίου, δημόσιας διοίκησης και βιομηχανίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ

Την επανεκλογή  του Δρ. Στέλιου Σκαρίμπα, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, στην Προεδρία του ανανεωμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος αποφάσισε το Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

21 Φεβρουαρίου, 2024 | |
Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ

Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ

Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, διαδεχόμενος την κα Αγγελική Οικονόμου η οποία αποχώρησε από τον τομέα κρέατος.

Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) – Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) – Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ και ΙΠΚ στην FoodTech 2023

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ και ΙΠΚ στην FoodTech 2023

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε, έχοντας στον απολογισμό της ικανοποιημένους εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες, η μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και εξοπλισμού για την παραγωγή και επεξεργασία των Τροφίμων και Ποτών, FOODTECH 2023. Ο ΣΕΒΕΚ και το ΙΠΚ, συμμετείχαν στην Έκθεση, ενημερώνοντας κάθε ενδιαφερόμενο τόσο για τους στόχους και τις δράσεις του Συνδέσμου και των επιχειρήσεων – [...]

Εκδήλωση “Ας μιλήσουμε για το κρέας: υγεία, διατροφική αξία και βιωσιμότητα”

Εκδήλωση “Ας μιλήσουμε για το κρέας: υγεία, διατροφική αξία και βιωσιμότητα”

Το κρέας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής Αυτό αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς των επιστημόνων (βιολόγων, κτηνιάτρων, επιστημόνων τροφίμων, διαιτολόγων) που συμμετείχαν ως εισηγητές στην διεπιστημονική εκδήλωση, με θέμα «Ας μιλήσουμε για το κρέας: Υγεία, διατροφική αξία, βιωσιμότητα». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κατοχυρώνει την ευζωία των ζώων [...]

22 Σεπτεμβρίου, 2023 | |
Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ στο 7ο Συνέδριο Κρέατος

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ στο 7ο Συνέδριο Κρέατος

Ο ΣΕΒΕΚ και το ΙΠΚ συμμετείχαν στο 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης  Zootechnia στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς») στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 υπό την διοργάνωση του εξειδικευμένου περιοδικού Meat News.

Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) – Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) – Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ)

Πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ, έναν ανοιχτό διάλογο, για πρώτη φορά από κοινού, και συζήτησαν τις γκρίζες ζώνες της διαδικασίας καταχώρησης, καταγραφής και διαχείρισης των ΖΥΠ στο οικείο ημερήσιο Μητρώο του ΥπΑΑΤ καθώς και στο αντίστοιχο ετήσιο απολογιστικό ΗΜΑΤ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος και ο ΣΕΒΕΚ με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από [...]

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» MEAT DAYS, Τετάρτη 12/5/2021

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» MEAT DAYS, Τετάρτη 12/5/2021

«Η συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της» ήταν το θέμα της εισήγησης που ανέπτυξε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ –  κα Αγγελική Οικονόμου στο διαδικτυακό event «MEAT DAY» 2021 με θέμα: «Η Υπεραξία στο Κρέας – Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της», […]

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

«Διεργασίες Αναλυτικής Τεχνολογίας (PAT) και εφαρμογές στην Παραγωγή Κρέατος και Προϊόντων του. Επαλήθευση του ΣΔΑΤ»

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

«Επισήμανση του κρέατος ως πρωταρχικό συστατικό» Δευτέρα 1/3/2021

1/3/2021 17.00 Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ) και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ) και την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ) –Κλάδος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων-, με στόχο να ενημερώσουν κατά το δυνατόν καλύτερα τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του τομέα κρέατος,  διοργανώνουν ΑΝΟΙΧΤΟ WEBCAST με θέμα: «Επισήμανση [...]