Ο ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΑΑΤ

Ο Σπήλιος Λιβανός ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ως Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ παραμένει στο Υπουργείο η Φωτεινή Αραμπατζή ως Υφυπουργός αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική.

Από το ΥΠΑΑΤ αναχώρησαν ο Μάκης Βορίδης, που αναβαθμίζεται σε Υπουργό Εσωτερικών, και ο Κώστας Σκρέκας που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο νέος ΥΠΑΑΤ

Ο Σπήλιος Λιβανός είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γιος του πρώην Υπουργού Διονύση Λιβανου και της Αλίκης Κυριακίδου, ανιψιός του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ελλάδα ως στέλεχος επιχειρήσεων και το 1998 δημιούργησε την εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων «ΔΙΩΝ Α.Ε.».

Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Ο νέος Υφυπουργός ΑΑΤ που θα είναι αρμόδιος για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είναι βουλευτής Φθιώτιδας.

Γεννήθηκε στη Λαμία, σπούδασε Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή από το 2006 έως το 2009 και επικεφαλής της εταιρείας Οδικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) από το 2013 έως το 2015.