ELVIDA FOODS : Δημιουργεί νέα πρότυπα και αξία στην κατηγορία του κρέατος

Με ιστορία 20 χρόνων η Elvida Foods είναι η ελληνική εταιρεία, που έθεσε τις βάσεις για τη βιομηχανική παραγωγή γύρου σε εθνικό επίπεδο.
Ταυτόχρονα πρωταγωνίστησε στην εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας του προϊόντος ώστε να εξελιχθεί σημαντικά τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά.

Έθεσε βάσεις για την ποιότητα στον κλάδο

Μάλιστα με ιδιαίτερο κόπο επέβαλε την διακίνηση του γύρου σε κατεψυγμένη μορφή για λόγους υγιεινής και ασφάλειας. Οι συσκευασίες που χρησιμοποίησε, οι μέθοδοι παραγωγής στην επεξεργασία των κρεάτων και στο στήσιμο του γύρου, αυτόματες διατάξεις ανάρτησης, ζύγισης επί της θέσης παραγωγής, όλα εφαρμόστηκαν από την εταιρεία για πρώτη φορά και σήμερα αποτελούν τον standard τρόπο παραγωγής από όλες σχεδόν τις βιομηχανίες του κλάδου που αναπτύχθηκαν μετά από αυτήν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανέπτυξε μόνη της το ηλεκτρονικό σύστημα Ιχνηλασιμότητας το 2004 πριν ακόμα υπάρξουν αυτά τα συστήματα διαθέσιμα στην αγορά.

Πρωτοπόροι στην παραγωγή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων

Η Elvida Foods είναι περήφανη για το ότι είναι πρωτοπόρα στην παραγωγή Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με διεθνείς πιστοποιήσεις υψηλών απαιτήσεων IFS, BRC εκτός των γνωστών ISO22000 και ISO14000. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το εργοστάσιό της στο Περιστέρι έχει προταθεί 3 φορές από το ΥΠ.ΑΝ. για έλεγχο από τις Ευρωπαϊκές Αρχές ελέγχου Τροφίμων (EFSA) καθώς και από την Καναδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ώστε να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των Ελληνικών Κρατικών Υπηρεσιών.

Νέες καινοτομίες

Σήμερα παρόλο που πλέον οι επιλογές των πελατών της έχουν γίνει πιο σύνθετες συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις χωρίς να επαναπαύεται.

Έχει πλέον μάθει να ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό της για ακόμα καλύτερα προϊόντα, για ακόμα περισσότερες καινοτομίες, για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Παρόλη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αποτελεί πεποίθηση της εταιρείας ότι η κρίση κρύβει πάντα ευκαιρίες αρκεί να υπάρχει σωστή προετοιμασία και ξεκάθαρος στρατηγικός σχεδιασμός.

Από την πλευρά της δεσμεύεται να προσφέρει στους επαγγελματίες πελάτες της συνεχώς νέες επιλογές. Να μεγαλώνει συνεχώς την γκάμα της και με αυτό τον τρόπο να μπορούν και οι πελάτες της να προσφέρουν περισσότερα και ποιοτικότερα προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό.

Εξάλλου οι καινοτομίες και τα νέα προϊόντα αποτελούσαν το σημαντικότερο κομμάτι της στρατηγικής της. Ήταν εκείνες που την οδήγησαν στην επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια και είναι εκείνες που θα της δώσουν ώθηση για το μέλλον.

Μέσα στο πλαίσιο να διαμορφώνει και να οδηγεί τις εξελίξεις, εξετάζει πάντα νέες κατηγορίες προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών της.

Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων

Η Elvida διαθέτει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων οι οποίες καλύπτουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου επαγγελματία της εστίασης αλλά και των καταναλωτών στο σύνολό τους.

Άλλωστε αυτοί έχουν γίνει  περισσότερο απαιτητικοί και επιλεκτικοί και η Διοίκηση της εταιρείας αισθάνεται τη δέσμευσης να καλύπτει τις ανάγκες τους με νέα προϊόντα και να προσφέρει διαρκώς νέες λύσεις.

Οι κατηγορίες των προϊόντων εκτός από τον κύριο κορμό Γύροι και Σουβλάκια (κάτω από το brand Hellenic Gyros), περιλαμβάνουν μια πλήρη σειρά ψημένων κρεατοσκευασμάτων κάτω από το brand Nostimost (Γύροι, Burger, φιλέτα κοτόπουλου κλπ.).

Βασικό στοιχείο στρατηγικής οι εξαγωγές

Ο εξαγωγικός προσανατολισμός αποτελούσε ανέκαθεν βασικό στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας, που ήταν η πρώτη του κλάδου που οποία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga το 2006.

Από τότε κάθε χρόνο ενισχύει σταθερά την εξαγωγική της δραστηριότητα, συμμετέχοντας ανελλιπώς στις μεγαλύτερες εκθέσεις του F&B κλάδου, εντός και εκτός Ευρώπης. (Χώρες Μέσης Ανατολής κλπ.).

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές αποτελούν τον κύριο προορισμό των προϊόντων της Elvida, ωστόσο, εξάγει και σε άλλες δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές σε άλλες χώρες, όπως, μεταξύ άλλων Μέση Ανατολή, Ασία κλπ.).

Οι πελάτες μας προέρχονται κυρίως από το χώρο της εστίασης αλλά σημαντικό κομμάτι αποτελούν και μεγάλα supermarket του εξωτερικού.

Μάλιστα όπως αναφέρει στο sevek.gr ο κύριος Στέλιος Σκαρίμπας η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών της είναι βασικός στόχος που έχει θέσει η Διοίκηση της Elvida.

“Τόσο σε επίπεδο νέων προϊόντων για τους πελάτες μας στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όσο και σε επίπεδο νέων αγορών εκτός Ευρώπης αποτελούν βασικές προτεραιότητες για εμάς”, υπογραμμίζει.

Αναβάθμιση τεχνολογικών συστημάτων

Σε επίπεδο επενδύσεων αναβαθμίζει συνεχώς με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα την παραγωγή, ώστε κάθε φορά να εγγυάται ένα άρτιο τελικό προϊόν πιστοποιημένο με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

«Είμαστε υπερήφανοι ότι είμαστε πρωτοπόροι στην παραγωγή Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με διεθνείς πιστοποιήσεις υψηλών απαιτήσεων IFS, BRC εκτός των γνωστών ISO22000 και ISO14000. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το εργοστάσιό μας στο Περιστέρι έχει προταθεί 3 φορές από το ΥΠ.ΑΝ. για έλεγχο από τις Ευρωπαϊκές Αρχές ελέγχου Τροφίμων (EFSA) καθώς και από την Καναδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ώστε να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των Ελληνικών Κρατικών Υπηρεσιών», αναφέρει στο sevek.gr ο κύριος Στέλιος Σκαρίμπας.

Τεχνολογική υπεροχή

Η τεχνολογική υπεροχή είναι ένας βασικός τομέας που η Elvida έχει στηρίξει την εξέλιξή της. Σε αυτό τον τομέα τα τελευταία 4 χρόνια έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή ομάδα από μηχανολόγους, σχεδιαστές, προγραμματιστές, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει inhouse, ειδικό εξοπλισμό παραγωγής ρομποτικών συστημάτων και αυτοματοποίησης.

Οι εγκαταστάσεις της μέσω του Cloud επικοινωνούν με τα κινητά τηλέφωνά των ανθρώπων της δίνοντας πληροφορίες που έχουν σχέση με την ποιότητα, το σχήμα, το χρώμα των προϊόντων που παράγονται ανά πάσα στιγμή. Η εξαιρετική αυτή ομάδα με το κωδικό όνομα ElvidaTech έχει εισαγάγει την Elvida στην εποχή του Industry 4.0.

Στον πυρήνα της στρατηγικής η περιβαλλοντική ευθύνη

Η περιβαλλοντική ευθύνη, αν και πολύ δύσκολο να εκφραστεί σε νούμερα, αποτελεί επίσης κριτήριο για τις στρατηγικές επιλογές της. Η Εταιρεία διαθέτει πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO14.000 ενώ τα τελευταία χρόνια διαθέτει πιστοποιητικό χρήσης Ηλεκτρικής Ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.