Θετικά μηνύματα για το μέλλον του κλάδου κρέατος από το συνέδριο της UECBV

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριό της πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV) την περασμένη εβδομάδα, στο Πόζναν της Πολωνίας.

Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης PolAgra και είχε θέμα: «Οι εξαιρετικοί καιροί χρειάζονται εξαιρετική δραστηριότητα – Από το αγρόκτημα στο πιάτο μέσω του εργοστασίου».

Ήταν μια ευκαιρία για να τονιστεί το μήνυμα του ευρωπαϊκού κλάδου κρέατος για βιώσιμες, ισορροπημένες και κατόπιν σωστής ενημέρωσης, επιλογές διατροφής.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας της κτηνοτροφίας στη γεωργία και στις παραδόσεις μας. Επιβεβαίωσαν ότι ο κλάδος του κρέατος έχει μέλλον και είναι βιώσιμο, χάρη στην υπεύθυνη παραγωγή κρέατος. Ενθάρρυναν δε τον τομέα να συνεχίσει τις προσπάθειές του και να μπει μπροστά στην προσπάθεια μετριασμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ανάπτυξης.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, οι περίπου 100 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, τις επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», αλλά και για την κατάσταση στο διεθνές εμπόριο, για τις επιπτώσεις της κρίσης της Covid-19 στον κλάδο, για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Τέλος, όπως ενημερώνει η UECBV, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν, εγκρίθηκαν o πρόεδρος Philippe Borremans (Βέλγιο), οι τρεις αντιπρόεδροι Heinz Osterloh (Γερμανία) για το Τμήμα Κτηνοτροφίας, Jos Goebbels (Ολλανδία) για το Τμήμα Βιομηχανίας Κρέατος και Calle Ramvall (Σουηδία) για το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου. Επιπλέον, για τη Διοικούσα Επιτροπή ο Jose Friguls (Ισπανία) ως Ταμίας και μέλη οι Clara Fossato (Ιταλία), Arnaud Rochard (Γαλλία), Knud Buhl (Δανία) και Cormac Healy (Ιρλανδία).