Το Βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφής αναδεικνύει τα οφέλη από την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Τα οφέλη από την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων αναδεικνύει το Βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφής σε πρόσφατη έκθεσή του με τίτλο «Healthier and more sustainable diets: What changes are needed in high-income countries».

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας η κατανάλωση κρέατος παρέχει στον οργανισμό αναγκαία θρεπτικά συστατικά και δεν χρειάζεται να αποκλειστεί από το τραπέζι όσων θέλουν να ακολουθήσουν ένα περισσότερο βιώσιμο μοντέλο διατροφής.

Τόσο το κρέας όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, μαζί με άλλα είδη τροφίμων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πατάτες, καθώς παρέχουν βασικά διατροφικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η λήψη μη ζωικών προϊόντων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σιδήρου, ψευδάργυρου, ασβεστίου, ιωδίου και Βιταμίνης Β12 στον οργανισμό.

“Γνωρίζουμε ως έθνος ότι πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα του κρέατος και των γαλακτοκομικών που καταναλώνουμε, ενώ η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών μπορούν να αποτελέσουν βασικό μέρος αυτού”, αναφέρει στο Farmers Guardian ο αναπληρωτής Πρόεδρος του NFU Stuart Roberts λέγοντας ότι το Βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφής καλώς ανάδειξε τα οφέλη από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Τα ευρήματα του Βρετανικού Ινστιτούτου Διατροφής υπογραμμίζουν και την σημασία του να κάνει κανείς βιώσιμες επιλογές διατροφής σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από το ζωικό κεφάλαιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι λιγότερες από το μισό του παγκόσμιου μέσου όρου, οπότε θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την εγχώρια παραγωγή, αντί να εξάγουμε» εξηγεί ο Roberts.