WEBCAST 1/2/2021 “Ανάλυση – παρουσίαση – σχολιασμός, του συστήματος διατροφικής επισήμανσης Nutri – Score
Έντονο προβληματισμό και σωρεία αντιδράσεων από συλλογικούς φορείς επιχειρήσεων τροφίμων έχει προκαλέσει το προτεινόμενο σύστημα επισήμανσης διατροφικών προϊόντων “Nutri – Score” και τα κριτήρια αξιολόγησής του, δεδομένου ότι όπως φαίνεται, υποβαθμίζουν πολλά βασικά ελληνικά προϊόντα.
Οι βασικότεροι κλαδικοί συλλογικοί φορείς που εκπροσωπούν επιχειρήσεις τροφίμων, σε δηλώσεις, αρθρογραφία ή υπομνήματά τους σχετικά με το Nutri – Score, τονίζουν τον κίνδυνο που αποτελεί για τα προϊόντα τους, η εφαρμογή του με την παρούσα προτεινόμενη μορφή.
Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι στις 3/2/2021 ολοκληρώνεται η ανοιχτή συζήτηση επί του θέματος, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), η Επιστημονική Λέσχη Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και οι επαγγελματικές Οργανώσεις ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος), ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης), διοργάνωσαν ανοιχτό webcast με θέμα :
“Ανάλυση – παρουσίαση – σχολιασμός, του συστήματος διατροφικής επισήμανσης Nutri – Score”
την Δευτέρα 1/2/2021 και ώρα 5.00μμ
στην πλατφόρμα zoom