Webcast “Νιτρικά – Νιτρώδη στα προϊόντα κρέατος. Τα ασφαλή τους επίπεδα”
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) , η Συμβουλευτική του Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) και το Ινστιτούτο Προιόντων Κρέατος (ΙΠΚ), διοργανώνουν ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – WEBCAST, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 & ώρα 4.00 μμ, με θέμα:
“ΝΙΤΡΙΚΑ-ΝΙΤΡΩΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ”
Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων, θα περιλαμβάνει μία σύντομη επιστημονική παρουσίαση αναφορικά με τη χρήση των νιτρικών – νιτρωδών στην ασφάλεια και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του κρέατος και των προϊόντων του και παράλληλα αναφορά στις αλλαγές που εξετάζει η Commission με την σχεδιαζόμενη τροποποίηση των επιπέδων χρήσης νιτρικών/νιτρωδών που βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε προϊόντα με βάση το κρέας.
Βασικός εισηγητής είναι ο Δρ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης, Καθηγητής Υγιεινής & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του panel Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).
Παρέμβαση για την ισχύουσα νομοθεσία θα κάνει ο κ. Πάνος Κατοίκος, Κτηνίατρος, M.Sc. εκδότης “Κτηνιατρικής Νομοθεσίας”.
Ο συντονισμός θα γίνει από τον Πρόεδρο του ΙΠΚ, τ. Καθηγ. Κτηνιατρικής Απόστολος Ράντσιος, Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς καθώς και από λοιπούς επιστήμονες και τεχνοκράτες του ΙΠΚ και της ΣΕΤΕ.
ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ zoom.us
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email sevek@sevek.gr έως την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ.
Πληροφορίες : 210 3253237, κα Αικ. Στασινοπούλου