Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ στο 6ο Συνέδριο Κρέατος
Με ένα σύνολο πωλήσεων 1,5 δισ. ευρώ που αποτελεί το 11% του συνόλου της αγοράς τροφίμων, οι 1.200 επιχειρήσεις του κλάδου κρέατος είναι μια ισχυρή παραγωγική δύναμη. Τα στοιχεία παρουσίασε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 6ου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΒΛΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ, στην ενότητα του ΣΕΒΕΚ, η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Δέσποινα Μπακιρλή, δίνοντας μια εικόνα ενός κλάδου που αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα, αλλά και εξωστρέφεια.
Την μετεξέλιξη της παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος σε μια σύγχρονη παραγωγική διαδικασία, βαδίζοντας παράλληλα με την υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΚ, Στέλιος Σκαρίμπας.
Τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα κρέατος παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Αμβροσιάδης, ενώ
η διαιτολόγος – διατροφολόγος Μαρία Κουντουρά αναφέρθηκε στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Τέλος ο εντεταλμένος σύμβουλος του Συνδέσμου Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στη Συμβουλευτική Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων και το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος του ΣΕΒΕΚ.