Nikas: Έβαλε το αλλαντικό σε βιομηχανική κλίμακα – Πρωτιές εδώ και 55 χρόνια

“Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ”

Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που η Nikas μπήκε στη βιομηχανία αλλαντικών με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διανομή αλλαντικών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από τότε πολλές πρωτιές στην εγχώρια και όχι μόνο αγορά.

  • Το 1972 μόλις έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της είναι η πρώτη που λάνσαρε στην ελληνική αγορά το γνωστό σε όλους παριζάκι και βγάζει αλλαντικό σε τετράγωνο σχήματα για τοστ.
  • Το 1982 είναι η πρώτη που βγάζει το χωριάτικο σε μικρό λουκανικάκι «μπουκιά».
  • Το 1985 είναι η πρώτη στην Ελλάδα που λανσάρει φιλέτο γαλοπούλας σε αλλαντικό και δέκα χρόνια αργότερα λανσάρει την καπνιστή γαλοπούλα.
  • Το 1997 είναι η πρώτη βιομηχανία του κλάδου που λανσάρει στην Ελλάδα το παριζάκι γίγας.

Παρατηρώντας τις διεθνείς τάσεις η Nikas:

  • Το 2006 λάνσαρε 1η αλλαντικά με 0-3% λιπαρά και 30% λιγότερο αλάτι τα nInas Viveur.
  • To 2012 βγάζει τη σειρά Nikas Μοσχάρι, τα πρώτα αλλαντικά που περιείχαν κρέας μοσχαριού, ενώ είναι η πρώτη με αλλαντικά χωρίς γλουτένη σε πάγκο και ράφι.
  • Το 2013 συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, λανσάροντας την πρώτη καπνιστή γαλοπούλα με 100% ελληνικές γαλοπούλες από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τα Νικας Fuego γαλοπούλα και ζαμπόν, τα μόνα αλλαντικά που περιέχουν 96% κρέας βγαίνουν στην αγορά, ενώ την ίδια χρονιά λανσάρονται τα αλλαντικά Φούρνου με την πάριζα και το παριζάκι Φούρνου.
  • Το 2016 όλα τα αλλαντικά Nikas γίνονται Χωρίς Γλουτένη. Ειδικά σχεδιασμένα για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Το 2017 από τη συνεργασία της Nikas με τη Νιτσιάκος δημιουργείται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με κρέας 100% φρέσκου κοτόπουλου Ιωαννίνων Νιτσιάκος.

Αύξησε τα μερίδιά της

Μετά το 2017 η εταιρεία άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, μπαίνοντας πλέον στο portfolio της Chipita σταθεροποίησε τη θέση της στην αγορά και βελτίωσε τα μερίδιά της με αποτέλεσμα να εναλλάσσεται με τον δεύτερο σε μέγεθος παίκτη της αγοράς στην πρώτη θέση.

Βλέπεις Νίκας είναι καλό!

Μένοντας πιστή στο δόγμα να προσφέρει ποιότητα και γευστικά προϊόντα, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει νέα προϊόντα από το 2022, μπαίνοντας, όπως αναφέρει στη δημοσιογραφική ομάδα του sevek.gr η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nikas και Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ Αγγελική Οικονόμου, σε μια νέα εποχή.

ΝΙΚΑΣ

«Οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν, ενημερώνονται και είναι πολύ …ψαγμένοι θα λέγαμε για το τι νέο υπάρχει στην αγορά και η Nikas είναι εδώ για να τους το προσφέρει», επισημαίνει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την Nikas η γεύση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη λέξη ποιότητα και σε αυτό το πλαίσιο η βιομηχανία εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες στην επιλογή του κρέατος, ελέγχοντας όλες τις πιστοποιήσεις διατροφής και προέλευσης του ζώου. Το ίδιο γίνεται και για όλες τις πρώτες ύλες και τα καρυκεύματα που χρησιμοποιεί, ώστε να έχει το τελικό προϊόν τη σφραγίδα ποιότητας Nikas.

Επενδύσεις σε καινοτομία

Η Nikas επενδύει κάθε χρόνο στην βελτίωση των υποδομών και των γραμμών παραγωγής της, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πλάνο άνω των €5 εκατ. «Στα σχέδιά μας είναι να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα ανώτερης ποιότητας στον καταναλωτή που εμπιστεύεται την Nikas για πάνω από πενήντα χρόνια σε ανταγωνιστικές τιμές», τονίζει η κα. Οικονόμου.

Π.Γ.ΝΙΚΑΣ
Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Β.Ε.Ε.
22ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας |145 65 Αγ. Στέφανος Αττικής
Τηλ: 210 8187300
Fax: 210 6216439
Δωρεάν Γραμμή Καταναλωτών: 800 111 0080
info@nikas.gr
www.nikas.gr