Επιστημονική Ημερίδα ΙΠΚ/ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της FoodTech 2021 «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος και ο ΣΕΒΕΚ με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από έξι εισηγήσεις όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα συστήματα και τις διαδικασίες της Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος.

Οι εισηγήσεις και αντίστοιχα οι εισηγητές τους ήταν οι επόμενες:

Η δράση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ) – Στέλιος Σκαρίμπας, Αντιπρόεδρος ΙΠΚ

Τα ΣΔΑΤ στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος ως παρέμβαση προληπτικής ιατρικής – Απόστολος Ράντσιος, Πρόεδρος ΙΠΚ

Γιατί, πού και πώς ΣΔΑΤ και όχι HACCP – Σπυρίδων Ραμαντάνης, Μέλος ΙΠΚ

Νομοθετικές προβλέψεις για τα ΣΔΑΤ της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος – Επίσημος έλεγχος – Παναγιώτα Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, ΥπΑΑΤ

Επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος – Νίκος Σολωμάκος, Αναπλ. καθ. Πανεπ. Θεσσαλίας

Προβλήματα από την πρακτική εφαρμογή του ΣΔΑΤ στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος – Βένη Γκίζα, Κτηνίατρος, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής MEAT NEWS