Tips

  Τοποθετούμε τα προϊόντα επεξεργασίας κρέατος άμεσα στο ψυγείο.

  Για την διατήρηση της ποιότητας των κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος συνιστάται η ήπια απόψυξή τους.

   Τα προϊόντα κρέατος που έχουν αποψυχθεί δεν επιτρέπεται να επαναψυχθούν.

  Τα λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης καταναλώνονται βραστά. Διατηρούνται καλύτερα για 3 – 4 ημέρες μέσα σε νερό στο ψυγείο (συντήρηση).

  Ξεχωρίζουμε το φρέσκο ζαμπόν από το απαλό ροζ χρώμα του.

  Κόβουμε τα αλλαντικά σε πολύ λεπτές φέτες. Έτσι διαχέεται το άρωμά τους στο στόμα και αναδεικνύεται η γεύση τους.

  Το κρέας των πουλερικών (κοτόπουλο – γαλοπούλα) είναι πιο εύπεπτο και το λίπος τους περιέχει περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ οι πρωτεΐνες τους είναι παραπλήσιας θρεπτικής αξίας με τις πρωτεΐνες των θηλαστικών.