ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

Το 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής . Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα.

Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική τους επιτυχία.

Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών.

Το 1998 υπήρξε σταθμός για την πορεία της εταιρείας, καθώς έκανε άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα. Ίδρυσε την ΥΦΑΝΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ξεκινώντας με την παραγωγή περιορισμένου αριθμού προϊόντων με βάση το κρέας. Σήμερα η εταιρία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι 3,500 τμ. , απασχολεί 120 άτομα προσωπικό και έχει παραγωγή 10 τόνων ημερησίως σε ιδιόκτητη έκταση. Καθώς και από τέσσερα κέντρα διανομής (Timisoara, Oradea, Cluj, Craiova).

Το 2008, η εταιρία Υφαντής, συνεχίζοντας την διεθνή ανάπτυξή της, ίδρυσε την Υφαντής Βουλγαρίας με σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά καθώς και άλλων προϊόντων ειδικά διαμορφωμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τότε, εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε και αυτό φαίνεται στον όγκο των πωλήσεων και κερδοφορίας έχοντας συνεργασία με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ανεξάρτητα καταστήματα όπως μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς και Horeca που περιλαμβάνει εστιατόρια, εργοστάσια παραγωγής σάντουιτς, πίτσα, ξενοδοχεία και πολλά άλλα ακόμη.

Η τεράστια επιτυχία που είχαν οι κινήσεις που έχει κάνει η εταιρία, οδήγησε στην απόφαση της ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus το 2012. 

Το 2013, ένα χρόνο αργότερα από την ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus, ο όμιλος Υφαντής εξαγόρασε την «ΡΟΗ Α.Ε.» μία ιστορική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου.

Σήμερα ο Όμιλος Υφαντής παράγει παραπάνω 500 προϊόντα υψηλής ποιότητας και δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς. Στα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, στα κατεψυγμένα τρόφιμα (κατεψυγμένα λαχανικά, hamburgers, pizzas, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα), ελληνικές παραδοσιακές σαλάτες, τυρί φέτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ‘Έχει πετύχει να δημιουργήσει προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία, οφείλεται, στο υψηλό επίπεδο ποιότητας, στο προσωπικό μας, στην τεχνογνωσία μας και στην άριστη σχέση που διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τα προϊόντα μας.

Βασισμένος σε αυτή τη σχέση, ο όμιλος Υφαντής δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς να επεκτείνει αυτή την πετυχημένη πορεία, σεβόμενος πάντα το περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

 


Σενέκα 4, 14564 – Ν. Κηφισιά
Tel: 210 8196500-507
Web: www.ifantis.gr
Mail: info@ifantis.gr
    Fax: 210 8075692