Ελληνική Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος : προϊόντα υψηλών διατροφικών χαρακτηριστικών με πλούσιες γεύσεις και θρεπτική αξία
Με αφορμή δημοσίευση πρόσφατης έρευνας της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρίας για την κατανάλωση λουκάνικων και μπέικον, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος σημειώνει ότι τα εν λόγω ευρήματα δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, δεδομένου ότι :
α) Η κατανάλωση μπέικον και λουκάνικα στην Ελληνική Αγορά δεν έχει καμία σχέση σε ποσότητα σε σχέση με την Βρετανική Αγορά. Και οι δύο κατηγορίες λόγω της Μεσογειακής διατροφής βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα κατανάλωσης από τους Έλληνες καταναλωτές. Άρα 160 γρμ ημερησίως για τους Βρετανούς και 10 γρμ ημερησίως για τους Έλληνες επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό.
β) Η πλειοψηφία των Ελληνικών εταιρειών του τομέα, έχει επενδύσει για αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια, με στόχο την παραγωγή προϊόντων με λιγότερη ποσότητα αλατιού και συντηρητικών, στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων τους, με απώτερο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων.
γ) Τα διατροφικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, είναι υποχρεωτικά αναγραφόμενα στις συσκευασίες καταναλωτικών προϊόντων τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον, έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια στα διαθρεπτικά στοιχεία όλων των προϊόντων που αγοράζονται από τους καταναλωτές.
Η Ελληνική Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι χρησιμοποιεί τις καλύτερες και απόλυτα ελεγμένες πρώτες ύλες, εφαρμόζει και τηρεί όλους τους κανόνες διασφάλισης ποιότητας που προβλέπει η αυστηρή εθνική και κοινοτική νομοθεσία και με την εξασφαλισμένη ιχνηλασιμότητα προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλών διατροφικών χαρακτηριστικών με πλούσιες γεύσεις και θρεπτική αξία.