«Meat Days 2012»

Ο ΣΕΒΕΚ συμμετείχε στην Έκθεση «Meat Days 2012», η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 1 Οκτωβρίου 2012.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους 77 εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά από ολόκληρη την ελληνική επαρχία, την Κύπρο και τις όμορες χώρες.

Μέσα από το περίπτερο του ΣΕΒΕΚ (Νο 14Α), καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενημερωνόταν κάθε ενδιαφερόμενος για τη δράση του Συνδέσμου και των μελών μας ενώ διανεμήθηκαν φόλντερ με γενικό ενημερωτικό υλικό, κατάλογο των επιχειρήσεων – μελών μας και διαφημιστικά έντυπα επιχειρήσεων – μελών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για προβολή μέσα από το κλαδικό μας περίπτερο.

Οι επιχειρήσεις – μέλη μας οι οποίες συμμετείχαν με έντυπα ήταν :

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΕ
  • ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ Π. & ΣΙΑ ΕΕ
  • PROVIL AE
  • ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΒΕΕΚ
  • FOOD MAKER ΕΠΕ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η Πρώτη Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης με συνδιοργανωτές τον Σ.Ε.Β.Ε.Κ., τον Σ.Π.Α.Κ.Β.Ε., την εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό Meat place.

Στόχος της διαγωνιστικής αξιολόγησης ήταν μεταξύ άλλων :

  • Να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή προβολή και να δημιουργήσει μία μεγαλύτερη αξιοπιστία, ακόμα και στους πιο δύσπιστους καταναλωτές, ότι τα προϊόντα του τομέα είναι ασφαλή, γευστικά και καλύπτουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις όλων των ηλικιών
  • Να επιβεβαιώσει προς τους ενδιάμεσους κρίκους της αλυσίδας διακίνησης (αγοραστές σούπερ μάρκετς, χονδρεμπόρους κλπ.) την ύπαρξη μίας αντικειμενικής και τεκμηριωμένης μεθόδου ποιοτικής αξιολόγησης των προϊόντων με βάση το κρέας και γενικότερα
  • Να τα “απενοχοποιήσει”, προβάλλοντας παράλληλα νέες δυνατότητες χρήσης και αξιοποίησής τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από 49 εμπειρογνώμονες – δοκιμαστές (τεχνολόγοι τροφίμων, υπεύθυνοι παραγωγής και ποιότητας στις ελληνικές βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος, καθηγητές, σεφ και κτηνίατροι). Στην αξιολόγηση συμμετείχαν συνολικά 22 ελληνικές βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος με 185 δείγματα προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην καταναλωτική αγορά και ανταποκρίνονται στον ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών.

Η επόμενη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2013 στα MEAT DAYS 2013, από την εταιρεία omindcreatives και το περιοδικό Meat place.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα βραβευθέντα προϊόντα της «1ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» ο οποίος αποτελεί τη μοναδική επίσημη λίστα αποτελεσμάτων και δημοσιεύεται με την επίσημη άδεια των εταιρειών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
  1. Σουβλάκι Στήθος Κοτόπουλο – ΧΡΥΣΟ
  2. Γύρος Κοτόπουλο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  3. Σουβλάκι Μπούτι Κοτόπουλο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΑΘΗΣ
  1. Παστό σε ελαιόλαδο – ΧΡΥΣΟ
  2. Παριζάκι light – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Σαλάμι Αέρος – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Λουκάνικο CABANOSSI – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΑΝΔΡΟΜΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Χοιρινό Σουβλάκι Χειροποίητο – ΑΡΓΥΡΟ
  2. Μπέικον Καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
  3. Χωριάτικο Λουκάνικο Μονεμβασιάς – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΤΕΡΩΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ
  1. Νωπό Στήθος Ορτυκιού – ΑΡΓΥΡΟ
  • ΑΦΟΙ ΤΖΗΜΑ Α.Ε.
  1. Καβουρμάς μοσχαρίσιος – ΧΡΥΣΟ
  2. Σαλάμι μπύρας – ΧΡΥΣΟ
  3. Λουκάνικο κοτόπουλο – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Λουκάνικο καπνιστό – ΑΡΓΥΡΟ
  5. Προσουτίνο – ΑΡΓΥΡΟ
  6. Παστουρμάς – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • BIOGRECO A.E.
  1. Μπούτι Κοτόπουλο Βιολογικό – ΧΡΥΣΟ
  • ΕΔΕΣΜΑ ΑΕΒΕ
  1. Αέρος τ. Ουγγαρίας – ΧΡΥΣΟ
  2. Παριζάκι – ΧΡΥΣΟ
  3. Φιλέτο Γαλοπούλας Καπνιστής χωρίς συντηρητικά –   ΑΡΓΥΡΟ
  4. Απάκι – ΑΡΓΥΡΟ
  5. Πάριζα – ΑΡΓΥΡΟ
  6. Λουκάνικα χωριάτικα με πράσο – ΑΡΓΥΡΟ
  7. Λουκάνικα τ. Τρικάλων – ΧΑΛΚΙΝΟ
  8. Λουκάνικα Χωριάτικα με ελιά – ΧΑΛΚΙΝΟ
  9. Λουκάνικα Χωριάτικα τ. Καρδίτσας – ΧΑΛΚΙΝΟ
  10. Λουκάνικο με καπνιστό κασέρι Ελασσόνας – ΧΑΛΚΙΝΟ
  11. Λουκάνικο Ξυδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΖΑΒΒΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΕΒΕ
  1. Μπιφτέκι – ΧΡΥΣΟ
  2. Μπιφτέκι Γεμιστό – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Ντονέρ (Γύρος Μοσχάρι) – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Κεμπάπ – ΧΑΛΚΙΝΟ
  5. Σεφταλιά – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ ΑΕΒΕ (ΑΓΝΟΜΑΡΚΕΤ – MEAT)
  1. Σουβλάκι Κοτο- Μπέικον-Πιπεριά – ΧΡΥΣΟ
  2. Λουκάνικο Βόειο – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Λουκάνικο Πρόβειο – ΑΡΓΥΡΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.
  1. Καβουρμάς Χοιρινός Πικάντικος – ΧΡΥΣΟ
  2. Χοιρινό Φιλέτο Καπνιστό (Ψαρονέφρι) – ΧΡΥΣΟ
  3. Καβουρμάς Βόειος – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Σουτζούκι Καπνιστό – ΑΡΓΥΡΟ
  5. Λουκάνικο Χωριάτικο με λιαστή ντομάτα & κεφαλοτύρι – ΑΡΓΥΡΟ
  6. Καβουρμάς Ανάμικτος – ΧΑΛΚΙΝΟ
  7. Χοιρινή Πανσέτα Καπνιστή –ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Σκορδάτο Σαλάμι – ΧΡΥΣΟ
  2. Λουκάνικο με πράσο – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Φιλετίνι Μοσχαρίσιο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΜΙΡΑΝ-Μ.ΚΟΥΡΟΥΝΛΙΑΝ Ο.Ε.
  1. Σουτζούκι – ΧΡΥΣΟ
  2. Λουκάνικο Χωριάτικο μερικής ωρίμανσης – ΧΡΥΣΟ
  3. Παστουρμάς – ΑΡΓΥΡΟ
  • ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Λουκάνικο BRATWURST βραστό – ΧΡΥΣΟ
  2. Λουκάνικο Κοζάκικο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
  3. Λουκάνικο Τυροκοζάκικο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΜΠΟΡΑΣ Ζ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Καβουρμάς Βουβαλίσιος – ΧΡΥΣΟ
  2. Μπούτι Καπνιστό Βουβαλίσιο – ΧΡΥΣΟ
  3. Λουκάνικο Βουβαλίσιο καπνιστό με τυρί καπνιστό – ΧΡΥΣΟ
  4. Λουκάνικο Βουβαλίσιο ριγανάτο – ΧΡΥΣΟ
  5. Καβουρμάς Βουβαλίσιος με Παστουρμά – ΑΡΓΥΡΟ
  6. Λουκάνικο Βουβαλίσιο πικάντικο – ΑΡΓΥΡΟ
  7. Σαλάμι Βουβαλίσιο – ΑΡΓΥΡΟ
  8. Σαλαμάκι Βουβαλίσιο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  9. Λουκάνικο Βουβαλίσιο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  1. Σαλάμι Ημίξερο – ΧΡΥΣΟ
  2. Παστουρμάς Ξάνθης – ΧΡΥΣΟ
  3. Καβουρμάς Ξάνθης – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Σουτζούκι Ξάνθης (Πέταλο) – ΧΑΛΚΙΝΟ
  5. Λουκάνικα πικάντικα Ξάνθης – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡ ΕΝΑ Α.Ε.
  1. Κεμπαπάκι – ΧΡΥΣΟ
  2. Φιλέτο Κοτόπουλο – ΧΡΥΣΟ
  3. Φιλετάκι Χοιρινό – ΧΡΥΣΟ
  4. Σουβλάκι Μοσχάρι – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑΣ Α.Ε.
  1. Σαρδινέλα – ΧΡΥΣΟ
  2. Παστουρμαδέλα – ΧΡΥΣΟ
  3. Μοσχαρίσιο μπούτι πάπρικα –ΑΡΓΥΡΟ
  4. Χοιρινό Μ/Δ μπούτι δενδρολίβανο – ΑΡΓΥΡΟ
  5. Παστουρμάς από κρέας καμήλας – ΑΡΓΥΡΟ
  6. Μούχτερον – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
  1. Παστό Αρκαδίας – ΑΡΓΥΡΟ
  2. Λουκάνικο Χωριάτικο – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Κεμπάπ – ΧΑΛΚΙΝΟ
  4. Λουκάνικο Ξυδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  5. Λουκάνικο Σκορδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
  • ΦΑΕΘΩΝ ΑΒΕΕ
  1. Σουτζουκάκι – ΑΡΓΥΡΟ
  2. Γύρος Κοτόπουλο – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Σουβλάκι Χοιρινό – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Σουβλάκι Κοτόπουλο Στήθος – ΑΡΓΥΡΟ
  • ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
  1. Μπριζόλα Αγριόχοιρου Μαριναρισμένη – ΧΡΥΣΟ
  2. Σουτζουκάκι (Κεμπάπ) με Αγριογούρουνο – ΑΡΓΥΡΟ
  3. Φρέσκο Λουκάνικο Παραδοσιακό με Αγριόχοιρο – ΑΡΓΥΡΟ
  4. Καπνιστό Λουκάνικο με Αγριογούρουνο & Γραβιέρα – ΑΡΓΥΡΟ
  5. Καβουρμάς Ποντιακός Αγριόχοιρου – ΧΑΛΚΙΝΟ
  6. Ζαμπόν Βραστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
  7. Λουκάνικο Καπνιστό με Αγριογούρουνο & Ρίγανη – ΧΑΛΚΙΝΟ

Μεγάλη προσέλευση σημείωσαν και οι εργασίες του τριήμερου Πανελλήνιου Συνέδριου Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από το Στάβλο στο Πιάτο» οι οποίες ολοκληρώθηκαν με περισσότερες από ογδόντα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.