Υποβολή υπομνήματος για την άρση του αποκλεισμού των φορτηγών από την απεργία στο λιμάνι της Πάτρας

Έκκληση προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας, κ. Αθ. Αθανασόπουλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών κρεάτων που βρίσκονταν καθ΄ οδόν προς τις εγκαταστάσεις παραγωγής των επιχειρήσεων – μελών μας, απηύθυνε ο ΣΕΒΕΚ.

Συγκεκριμένα, στην υπ΄ αριθμ. 705/23.2.2009 επιστολή προς τον κ. Αθ. Αθανασόπουλο αναφέραμε τα εξής :

<< Όπως σας  είναι γνωστό, ο αποκλεισμός του λιμανιού της Πάτρας από την πρόσφατη κινητοποίηση των αυτοκινητιστών, έχει προκαλέσει και μεγάλες καθυστερήσεις στην διαμετακόμιση εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων ευπαθών τροφίμων, κρεάτων κλπ.

Γνωρίζουμε ότι η παρακώλυση όλων των εν λόγω μεταφορών προκάλεσε ήδη την επέμβαση αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε σαφή εντολή για άμεση απελευθέρωση όλων των ευπαθών προϊόντων.

Ειδικά τα προϊόντα κρέατος, είναι σε όλους γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ευπαθή και απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς ενώ η αξία τους ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων σας να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών κρεάτων που βρίσκονται καθ΄ οδόν προς τις εγκαταστάσεις παραγωγής των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου μας.

Άλλως, σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλλασσόμεθα όλων των νομίμων δικαιωμάτων και αξιώσεών μας για την αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημιάς που τυχόν θα υποστούν οι επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου μας.΄΄

Η παρέμβαση του Συνδέσμου μας, σε συνδυασμό και με τις διαμαρτυρίες άλλων φορέων, έφερε άμεσο αποτέλεσμα, την επόμενη κιόλας ημέρα.