΄΄ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Κρέας και Προϊόντα κρέατος – QUID΄΄
Με την συνεργασία του ΣΕΒΕΚ, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, στις 5/12/2001, ημερίδα με τίτλο ΄΄ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : ΚΡΕΑΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – QUID΄΄.
Οι εισηγητές του ΣΕΒΕΚ κ. Βασ. Τσουκαλάς και κα Δ. Μπακιρλή, αλλά και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ κ. Παν. Νίκας, τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να διευκρινισθούν τα σημεία που δεν είναι ξεκάθαρα κατά την διαδικασία εφαρμογής του QUID, καθώς επίσης να ορισθεί σύστημα ελέγχου και ενιαία μεθοδολογία διαχείρισής τους.
Οι λίγοι μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη εφαρμογής της (εκτός … απροόπτου, παρατάσεως, τροποποιήσεως κλπ.) είναι ένα πολύ μικρό διάστημα ώστε να λυθούν όλες οι απορίες που προκύπτουν στην πράξη.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Ημερίδας
- Quid & Προϊόντα κρέατος, Δρ. Βασ. Τσουκαλάς – Χημικός – Πρόεδρος Τμ. Τροφίμων ΕΕΧ
- Προϊόντα με βάση το κρέας. Διαχείριση εφαρμογής & Ελέγχου, Δ. Μπακιρλή – Τεχν. Τροφίμων, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒΕΚ
- Σήμανση σφάγιων. Επισήμανση προσυσκευασμένων κρεάτων-κιμά-πουλερικών, Α. Σκούρας-Κτηνίατρος, τέως Δ/ντης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΥπΑΑΤ