ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτελέσματα Συνεδρίου EuroMeat 2025
Ιδιαίτερα σημαντικά θέματα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας με θέμα “Μεταμορφώσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος στην προκλητική ευρωπαϊκή αγορά” που διοργανώθηκε από το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025 στην Αθήνα και το οποίο είχε την αιγίδα και συμμετοχή του ΣΕΒΕΚ. Οι βασικές εισηγήσεις […]

Σε ΦΕΚ οι αρμοδιότητες των Υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στους δύο Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστο Κέλλα και Διονύσιο Σταμενίτη. Ο ρόλος του Χρήστου Κέλλα Στο Άρθρο 1 του ΦΕΚ αναφέρεται πως στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστο Κέλλα του Αχιλλέα, ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής […]

Υπουργείο Υγείας: Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία
Την Τρίτη 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής που συστάθηκε με την Α1β/ΓΠ οικ 17166/21-3-2024 Απόφαση Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Νέο πλαίσιο για την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις – ΚΥΑ από ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σε ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την προστασία του ελληνικού κρέατος προχωρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαιώνοντας στην πράξη την πρόθεσή του για προστασία παραγωγών και καταναλωτών από ελληνοποιήσεις. Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ τροποποιείται η με αρ. 1384/41923/2018 (Β΄1127) Κ.Υ.Α. σχετικά με την ιχνηλασιμότητα, την επισήμανση κρέατος και τη […]


Προτάσεις Αυγενάκη για ενίσχυση των Διεπαγγελματικών
Το νέο πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία Διεπαγγελματικών Οργανώσεων αλλά και την πρόταση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με εκπροσώπους των οκτώ υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων από τη φυτική και ζωική παραγωγή, σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΑΑΤ με τη συμμετοχή των ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και Κώστα Μπαγινέτα.[…]

Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ στον τομέα και του Βόειου κρέατος
Αναγνώριση εκπροσώπησης και στον τομέα του βόειου κρέατος έλαβε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής : «Σύμφωνα με τα επίσημα αναγνωρισμένα στοιχεία η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 16,96% της παραγωγής (μ.ο. […]


Σε διαβούλευση από το Υπ. Ανάπτυξης οι κανόνες για την λειτουργία της αγοράς (ΔΙΕΠΠΥ)
Το Υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Εμπορίου) θέτει προς διαβούλευση τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’173/2013) που αφορούν σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, καθώς και την κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), ΦΕΚ Β΄2983/2017. Σχόλια και […]

Ανατρεπτική έρευνα για το κόκκινο κρέας : Τι βρήκαν για την φλεγμονή
Η φλεγμονή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιαγγειακή νόσος. Ο αντίκτυπος της διατροφής στη φλεγμονή είναι ένας τομέας αυξανόμενου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι συστάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος συχνά βασίζονται, εν μέρει, σε παλιές μελέτες που υποδηλώνουν ότι το κόκκινο κρέας επηρεάζει αρνητικά τη φλεγμονή. Ωστόσο πιο πρόσφατες μελέτες […]
ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στ. Σκαρίμπας «Θησαυρός» τα Ελληνικά παρασκευάσματα και προϊόντα κρέατος
Στις βασικές προτεραιότητες που θέτει ο ΣΕΒΕΚ, αλλά και τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη βιομηχανία του κρέατος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Meat Place (τεύχος 130) o Πρόεδρος κ. Στέλιος Σκαρίμπας.[…]

Στέλιος Σκαρίμπας «Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»
Στο μέλλον της μεταποίησης, στο ρόλο του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος, στις προτεραιότητες του ΣΕΒΕΚ και στο κατά πόσο επηρεάζουν οι διεθνείς εξελίξεις τον κλάδο κρέατος, αναφέρεται ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ κ. Στέλιος Σκαρίμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κλαδικό περιοδικό MeatNews. Διαβάστε τη συνέντευξη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ στο διεθνές συνέδριο του EuroMeatNews για τον κλάδο βιομηχανίας κρέατος
Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας με θέμα : ”Μεταμορφώσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος στην προκλητική ευρωπαϊκή αγορά” διοργανώνει το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025 (11.00 – 14.00, Αίθουσα C2) κατά τη διάρκεια της έκθεσης Food Expo (διοργάνωση FORUM ΑΕ) στην Αθήνα. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη και πιο σημαντική συζήτηση για τις προκλήσεις […]

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ
Την επανεκλογή του Δρ. Στέλιου Σκαρίμπα, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, στην Προεδρία του ανανεωμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος αποφάσισε το Δ.Σ. του ΣΕΒΕΚ το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ
Ο Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, διαδεχόμενος την κα Αγγελική Οικονόμου η οποία αποχώρησε από τον τομέα κρέατος.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

MEAT LAB: Δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για το κρέας στην Food Expo 2025
Δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις – εισηγήσεις & συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 9.3.2025 στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης FOODEXPO, με συντονισμό από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΣΕΒΕΚ και εμπειρογνώμονα σε θέματα αγροδιατροφικού τομέα κ. Γιώργο Οικονόμου. Στο πρώτο πάνελ με θέμα Αειφορία και βιωσιμότητα στον τομέα κρέατος συμμετείχαν: Ο κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος, τ. Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής ΥπΑΑΤ […]

Αποτελέσματα Συνεδρίου EuroMeat 2025
Ιδιαίτερα σημαντικά θέματα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας με θέμα “Μεταμορφώσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος στην προκλητική ευρωπαϊκή αγορά” που διοργανώθηκε από το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025 στην Αθήνα και το οποίο είχε την αιγίδα και συμμετοχή του ΣΕΒΕΚ. Οι βασικές εισηγήσεις […]

Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ στο διεθνές συνέδριο του EuroMeatNews για τον κλάδο βιομηχανίας κρέατος
Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας με θέμα : ”Μεταμορφώσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος στην προκλητική ευρωπαϊκή αγορά” διοργανώνει το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025 (11.00 – 14.00, Αίθουσα C2) κατά τη διάρκεια της έκθεσης Food Expo (διοργάνωση FORUM ΑΕ) στην Αθήνα. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη και πιο σημαντική συζήτηση για τις προκλήσεις […]

Ημερίδα ΣΕΒΕΚ στα πλαίσια της έκθεσης MEATDAYS 2024
Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ, με την συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος - ΙΠΚ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – ΓΠΑ, (Ευρωπαϊκό Έργο FOODGUARD) το Σάββατο 9/11/2024 στο πλαίσιο της Έκθεσης MEAT DAYS 2024 με τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες και χαρτογράφηση έως και ψηφιακή [...]

Με εξαιρετικά χρήσιμα πορίσματα ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του ΣΕΒΕΚ
Με επιτυχία και με την συμμετοχή κορυφαίων ακαδημαϊκών, θεσμικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του ΣΕΒΕΚ με θέμα «Η Βιομηχανία κρέατος σε ένα απαιτητικό αύριο. Τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης» το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στα Ιωάννινα. Οι 25 διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την Ελλάδα, τοποθετήθηκαν επάνω στα κρίσιμα ζητήματα του [...]

2ο Συνέδριο ΣΕΒΕΚ: «Η Βιομηχανία κρέατος σε ένα απαιτητικό αύριο. Τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης»
Ευελπιστώντας να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από τα τρέχοντα και επίκαιρα θέματα του τομέα κρέατος, με έμφαση στην Βιομηχανία κρέατος, παρασκευασμάτων και προϊόντων αυτού, ο ΣΕΒΕΚ, διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στα Ιωάννινα, το 2ο Συνέδριό του με τίτλο “Η Βιομηχανία κρέατος σε ένα απαιτητικό αύριο. Τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης”.

Ημερίδα ΙΠΚ, ΣΕΒΕΚ, BIOMERIEUX για τις «Σύγχρονες τεχνολογίες στην υπηρεσία του Ελέγχου Ποιότητας στην επεξεργασία Κρέατος»
Ο έλεγχος της ποιότητας του μεταποιημένου κρέατος μέσα από τεχνολογικά σύγχρονα εργαλεία, αναλύθηκε στην πρόσφατη (18.06.2024) Ημερίδα που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και η πολυεθνική εταιρία αυτοματοποιημένων λύσεων και υπηρεσιών στον τομέα της Βιομηχανικής μικροβιολογίας και υγείας, BIOMERIEUX.

«Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του Ελέγχου Ποιότητας στην Επεξεργασία Κρέατος» Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
Το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ – με την υποστήριξη του ΣΕΒΕΚ και της bioMérieux Industrial Applications Food Market & Product Manager – Adriatic Cluster, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα
«Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του Ελέγχου Ποιότητας στην Επεξεργασία Κρέατος», την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 …