Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ στον τομέα και του Βόειου κρέατος

Αναγνώριση εκπροσώπησης και στον τομέα του βόειου κρέατος έλαβε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής :

 

«Σύμφωνα με τα επίσημα αναγνωρισμένα στοιχεία η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 16,96% της παραγωγής (μ.ο. τριετίας) και το 39,60% της μεταποίησης (μ.ο.τριετίας) στην ελληνική επικράτεια, στον τομέα του βόειου κρέατος. Στο αιγοπρόβειο η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 17,36% της συνολικής παραγωγής (μ.ο. τριετίας) και το 32,27% της μεταποίησης (μ.ο. τριετίας).
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ καθώς και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για την άψογη συνεργασία για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγνώρισης.
Όραμα και στόχος της Διοίκησης της Οργάνωσης είναι η ένωση των φορέων του Τομέα του Κρέατος και της κτηνοτροφίας συνολικά, η ανάπτυξη τους και η αύξηση των ποσοστών αντιπροσωπευτικότητας στην επικράτεια για μια δυναμική και ισότιμη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας, ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΤΟΚΚ απευθύνουν κάλεσμα ενότητας στους παραγωγικούς φορείς της κτηνοτροφίας και τις οργανώσεις που εμπλέκονται με το κρέας και τα παράγωγά του προσβλέποντας στη προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων τους καθώς την θετική συνδρομή όλων στην Εθνική οικονομία».

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΔΟΤΟΚΚ

Η Απόφαση αναγνώρισης