Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ – ΙΠΚ στο 7ο Συνέδριο Κρέατος
Ο ΣΕΒΕΚ και το ΙΠΚ συμμετείχαν στο 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς») στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 υπό την διοργάνωση του εξειδικευμένου περιοδικού Meat News.
Ένα συνέδριο θεσμός, που συνενώνει όλες τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις που ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος, από την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση, μέχρι και την διάθεση στην κατανάλωση.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, εκπρόσωποι του ΣΕΒΕΚ και του ΙΠΚ, παρουσίασαν τις εξής εισηγήσεις :
11.15-13.00
ΧΙΙΙ. ΙΠΚ – ΣΕΒΕΚ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΕΤΟΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Συντονιστές: Π. Παπαδάκη και Π. Γούσια
ΧΙΙΙ.01 Ο ρόλος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος – ΙΠΚ
Β. Γκίζα – Δρ. Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΙΠΚ
ΧΙΙΙ.02 Ασφαλή προϊόντα κρέατος, με εφαρμογή των νέων τεχνολογιών Industry 4.0 και IoT (Internet of Things)
Σ. Σκαρίμπας – Δρ. Χημικός, Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕΚ
ΧΙΙΙ.03 Ποιοτικά Χαρακτηριστικά, δείκτες γνησιότητας, και σύγχρονα συστήματα επαλήθευσης ασφάλειας στο πλαίσιο εφαρμογής της ενιαίας υγείας (One Health) σε βιομηχανίες πουλερικών
Α. Πατσιάς – Υπεύθυνος Χημικού-Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ
ΧΙΙΙ.04 Συγκριτική διατροφική αξιολόγηση προϊόντων κρέατος
Γ. Μπόσκου1 και Μ. Αδάμ2
1 Αναπληρωτής Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
2 Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
ΧΙΙΙ.05 Κρέας και γαστρονομία, οι τάσεις του 2023
Γ. Παλησίδης – Ερευνητής γαστρονομίας
ΧΙΙΙ.06 Η ποιότητα του κρέατος από την θεωρία στην πράξη
Θ. Καλλίτσης – Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Αγροκτήματος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
ΧΙΙΙ.07 Κρέας και διατροφή
Α. Βασιλοπούλου – Επίκουρη Καθηγήτρια, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας
ΧII.08 Νέες τεχνολογίες της G-Logic για τις επιχειρήσεις κρέατος
Κ. Κόλλιας – Εμπορικός Διευθυντής G-Logic.