Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από το ΙΠΚ στην FoodTech 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος με θέμα «Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος» και η οποία διεξήχθη το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στα πλαίσια της FoodTech 2021 (12-15/11/21, Metropolitan Expo).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες παρουσιάστηκαν μέσα από έξι εισηγήσεις όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα συστήματα και τις διαδικασίες της Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος.

Οι εισηγήσεις και αντίστοιχα οι εισηγητές τους ήταν οι επόμενες:

  • “Η δράση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ)”, από τον Δρ. Στέλιο Σκαρίμπα, Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος.
  • “Τα ΣΔΑΤ στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος ως παρέμβαση προληπτικής ιατρικής”, από τον Απόστολο Ράντσιο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος.
  • “Γιατί, πού και πώς ΣΔΑΤ και όχι HACCP”, από τον  Σπυρίδωνα Ραμαντάνη, Μέλος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος.
  • “Νομοθετικές προβλέψεις για τα ΣΔΑΤ της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος & Επίσημος έλεγχος”, από την Παναγιώτα Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • “Επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος”, από τον Νίκο Σολωμάκο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
  • “Προβλήματα από την πρακτική εφαρμογή του ΣΔΑΤ στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος”, από την Βένη Γκίζα, Κτηνίατρο, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου της Π.Γ ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος –  Διευθυντής του κλαδικού περιοδικού Meat News κ. Γιώργος Κατερίνης.