Συμμετοχή ΣΕΒΕΚ στη MEAT DAYS 2014

Με απόλυτη επιτυχία και αφήνοντας για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η 3η έκθεση για την αγορά κρέατος Meat Days 2014 και μαζί η 2η έκθεση Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας Dairy Expo καθώς και η 1η Frozen Food,  που ήταν αφιερωμένη στα κατεψυγμένα προϊόντα.

Η έκθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους εκθέτες όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι ήρθαν από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό για να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις, που αφορούν τον σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρη Κουκουλόπουλο, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Ιατρίδη και την Αντιπεριφεριάρχη Πελοποννήσου κα Νικολάκου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού, μέσα στο Νοέμβριο, μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Άρτεμις το οποίο θα βοηθήσει να μπει φραγμός στις ελληνοποιήσεις κρέατος,

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως μετά το κρέας, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα πουλερικά, τα αυγά και σε άλλα προϊόντα της ζωικής παραγωγής.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και τα δάνεια των αγροτών, ενώ πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ αναμένει βελτίωση των ελλειμμάτων –δημοσιονομικού και εισαγωγών και εξαγωγών – τα οποία ταλανίζουν την ελληνική παραγωγή και οικονομία.

Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος κάλεσε τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος να συμβάλλουν στην προσπάθεια αύξησης του μεριδίου αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, προκειμένου να ανακάμψει ο τομέας.

Ο ΣΕΒΕΚ συμμετείχε στην έκθεση, ενημερώνοντας από το περίπτερο Α 18 – Hall 3, κάθε ενδιαφερόμενο για τη δράση του Συνδέσμου και των επιχειρήσεων μελών του.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια, εκδηλώσεις, επιδείξεις και διαγωνισμοί) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.