1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικής προέλευσης αλλαντικών και παρασκευασμάτων κρέατος

Τα καλύτερα Ελληνικής προέλευσης αλλαντικά και παρασκευάσματα κρέατος θα αναδειχθούν μέσα από τον 1ο Διαγωνισμό Οργανοληπτικής Αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων στο Metropolitan Expo (Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έκθεσης “Meat Days 2012”.

Η διενέργεια του διαγωνισμού αξιολόγησης αποτελεί συνδιοργάνωση των επαγγελματικών οργανώσεων Σ.Ε.Β.Ε.Κ. και Σ.Π.Α.Κ.Β.Ε. με συνδιοργανωτή την εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό Meat place.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες παραγωγοί αλλαντικών, λουκάνικων, κρεατοσκευασμάτων και παραδοσιακών προϊόντων κρέατος.

 Στόχος της διαγωνιστικής αξιολόγησης είναι μεταξύ άλλων :

  • Να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή προβολή και να δημιουργήσει μία μεγαλύτερη αξιοπιστία, ακόμα και στους πιο δύσπιστους καταναλωτές, ότι τα προϊόντα του τομέα είναι ασφαλή, γευστικά και καλύπτουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις όλων των ηλικιών
  • Να επιβεβαιώσει προς τους ενδιάμεσους κρίκους της αλυσίδας διακίνησης (αγοραστές σούπερ μάρκετς, χονδρεμπόρους κλπ.) την ύπαρξη μίας αντικειμενικής και τεκμηριωμένης μεθόδου ποιοτικής αξιολόγησης των προϊόντων με βάση το κρέας και γενικότερα
  • Να τα “απενοχοποιήσει”, προβάλλοντας παράλληλα νέες δυνατότητες χρήσης και αξιοποίησής τους.

Η διαγωνιστική αυτή αξιολόγηση θα αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία για να αναδειχθούν τα προϊόντα στο σύνολό τους και να εξελιχθεί σε θεσμό για τον τομέα.