1η Έκθεση για το κρέας & τα προϊόντα του

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, η 1η Έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Πειραιά, το τριήμερο 10 έως και 12 Οκτωβρίου 2008.

Η Έκθεση οργανώθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και ήταν υπό την αιγίδα των φορέων του κλάδου: ΕΚΕ (Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία), ΠΚΣ (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), ΟΠΕΓΕΠ – AGROCERT (Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων), ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος). Στην έκθεση παρουσιάστηκαν διάφορα είδη κρέατος που κυκλοφορούν στην αγορά, από μοσχάρι μέχρι στρουθοκάμηλο και βουβάλι καθώς και κρεατοσκευάσματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 10 Οκτωβρίου, από τον Νομάρχη Πειραιά κ. Ιωάννη Μίχα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σ. Νεράντζη, των Νομαρχών Ηλείας, Κορίνθου, Ρεθύμνου, εκπροσώπων και στελεχών από άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους, στελεχών επιχειρήσεων και πλήθους επισκεπτών.

Στην Έκθεση συμμετείχαν και πρόβαλλαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους, επιχειρήσεις και φορείς, που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής τυποποίησης και εμπορίας κρέατος, εταιρείες διακίνησης κρέατος, εταιρείες ζωοτροφών, εξοπλισμών μονάδων παραγωγικών εγκαταστάσεων, πρώτων υλών, κρεοπωλείων, σφαγεία, εταιρείες πιστοποίησης και εταιρείες συμβούλων, καθώς και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί.

Ο ΣΕΒΕΚ συμμετείχε ενεργά καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, παρέχοντας χρήσιμη πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο τόσο για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων – μελών του όσο και για τη δραστηριότητα του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διεξήχθη και το τριήμερο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο η θεματολογία του οποίου περιλάμβανε την ολοκληρωμένη προσέγγιση της τροφικής αλυσίδας κρέατος και των προϊόντων του «από το στάβλο στο πιάτο».