ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΒΕΚ «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Υπογράφουν με Ασφάλεια την Ποιότητα»

Ημερίδα με θέμα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Υπογράφουν με Ασφάλεια την Ποιότητα», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008, ώρα 16:00μ.μ., στο ξενοδοχείο King George (Πλατεία Συντάγματος).

Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα (16:00 – 18:30) θα αναπτυχθούν επιστημονικά θέματα, όπως έγκριση και καταχώρηση εγκαταστάσεων, νέα δέσμη υγιεινής προϊόντων κρέατος, ταξινόμηση των προϊόντων κρέατος, αρμοδιότητες επίσημων ελέγχων, επιτρεπόμενες και βοηθητικές ύλες κ.α.

Στην δεύτερη ενότητα (19:00 – 21:00) θα αναπτυχθούν  θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως η δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα, η παγκόσμια αγορά και οι τάσεις στην κατανάλωση προϊόντων κρέατος, η διαθρεπτική αξία των προϊόντων κρέατος κ.α.

Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων και των ελεγκτικών οργανισμών, κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρέσβεις και εμπορικούς ακολούθους των πρεσβειών των χωρών προέλευσης των πρώτων υλών για τα προϊόντα κρέατος, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών, πανεπιστημιακούς, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, μεταξύ άλλων:

  • Η ενημέρωση των στελεχών των επιχειρήσεων του κλάδου σχετικά με τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις.
  • Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τη διατροφική αξία των αλλαντικών και τη σημασία του κλάδου για την εθνική οικονομία.
  • Η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου.